Scholierenfonds, Lodwar, Kenia

Scholierenfonds, Lodwar, Kenia

In Turkana, het noord-oosten van Kenia, is onderwijs een luxe. Alleen in de grotere steden bestaan scholen. In 2016 bestaat het fonds uit Francis (M) en Brenda (V) die beiden op de middelbare school zitten en Maurine die het laatste jaar op de lagere school volgt.

Dit fonds is destijds van srtart gegaan met: Francis (M), Sarafina (V) en Fridah (V) allen op een kostschool in Lodwar. Het belang van scholing wordt nog niet door ieder erkend. 

Het blijkt dat meisjes die naar school zijn geweest, meer eisen hebben en daardoor... minder waard zijn! Wij steunen sinds 2012 deze drie kinderen met hun lagere en middelbare school via het Lodwar Scholieren fonds.

Begin 2014 is de sponsoring van Sarafina stopgezet wegens minimale resultaten, met Fridah is uitgebreidt gesproken echter ook dit heeft niet het gewenste resultaat gehad en haar sponsorship is per 1 januari 2015 gestopt.

Francis heeft een goede disipline en goede resultaten laten zien. Hij zou graag een technisch beroep gaan leren. In 2015 wordt hij 16 en zal hij hopelijk de lagere school afronden. Hij heeft leiderschapskwaliteiten laten zien en is gekozen tot "head boy" van de school.

Voor 2015 is gevraagd of wij Brenda(17) en Maurine (12) willen gaan sponsoren. Zij zijn beiden Turkana, Maurine zit in het voorlaatste jaar van de basisschool, Brenda woont bij de moeder van onze contactpersoon in Kisumu en gaat daar naar een goede middelbare school. Brenda zou graag onderwijzeres worden en Maurine wil bij de politie.

 2016: Francis heeft zojuist de lagere school afgerond met allemaal "B's"  - die is een prima resultaat. Nu opzoek naar een goede middelbare school. Maurine - roepnaam Night - kwam als zwakke scholiere van een slechte overheidsschool in een dorpje in Turkana. Ondanks dat haar punten nog niet goed zijn, is de verbetering t.o.v. vorig jaar hoopgeven.

 

Contact

Kunezuva Facbook

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here