Charitas Roosendaal steunt albinisme project

Februari 2019:

Charitas Roosendaal helpt ons met onze zoektocht naar fondsen voor het albino project "beyond my skin" in Benga, Malawi.
Voor ons een nieuw land, mede doordat Fr. Steven, met wie wij al ruim 12 jaar nauw samenwerken, dit als nieuwe standplaats heeft en onze hulp in roept.

Van albino's aldaar wordt gezegd dat hun botten geneeskrachtig zijn, waardoor de kans om lichaamsdelen te verliezen of zelfs vermoord te worden aanzienlijk is. Daarnaast hebben de albino's nauwelijks bescherming tegen de zon. In juli dit jaar gaan wij het project bezoeken, waarbij we in eerste instantie 20 albino's op weg proberen te helpen.

Enerzijds door bescherming van huid door petten, zonnebrillen, t-shirts met lange mouwen en zonnnebrand factor 50+ beschikbaar te stellen. Er wordt hulp ingeschakeld van dermatologen, om waar nodig advies en hulp te geven.
Anderzijds door te helpen een veranderingsprogramma vorm te geven. Twee albino kinderen zullen op de misssieschool worden toegelaten. Er zal een albino modellenkalender worden gemaakt, om het zelfvertrouwen te vergroten. Er zal maandelijks een bijeenkomst worden gehouden met peptalks, adviezen en hulpvragen e.d. Naast het beschikbaarstellen van cursussen en toegang tot onderwijs, zullen de geinteresseerden ook worden begeleid in het opzetten van inkomensgenererende activiteiten, zodat zij ook op deze wijze een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here