Blijft sociaal werker de toekomstdroom van Menbere?

September 2014:

Menbere Baye is 25 jaar oud en is bij haar alleenstaande moeder opgegroeid. Ondanks het gebrek aan financiële mogelijkheden heeft ze toch een basis opleiding taalonderwijs afgemaakt maar droomt van een baan als sociaal werker om de gemeenschap waarin zij leeft verder te helpen. Momenteel zit ze in het derde jaar van een zes jaar durende opleiding sociologie. Zij geeft les op een basisschool op het platteland (233 km van huis) in de vakken Amharic (lokale taal) en Engels om in haar en haar oude moeder's levensonderhoud te voorzien. De kinderen op deze lagere school variëren in leeftijd van 7 tot 22 jaar. Gedurende de zomermaanden zit zij drie maanden op school om de stof van een vol jaar door te nemen om zo in 6 jaar tijd haar graad in Sociologie te behalen.  

In Ethiopie kunnen mensen de zogenaamde "summercourse" volgen. Ieder jaar gedurende drie maanden blokken - om zo de stof van een heel schooljaar door te spitten - terwijl de rest van het jaar gewoon kan worden deelgenomen in het arbeidsproces. Zo kan er voor het gezin worden gezorgd en worden gespaard voor de opleiding die over meerdere jaren wordt verspreid. De kans dat zo'n opleiding uiteindelijk niet wordt afgemaakt, is groot. Soms springen wij bij, maar dan alleen voor studiekosten en niet voor kosten van levensonderhoud (circa 250 Euro). Soms is dat echter niet genoeg. In januari berichten wij dat we Membere deze zomer gaan steunen, echter haar halfzus heeft haar hulp nodig om een micro-krediet af te lossen... door tijdens de zomervakantie tweedehands kleren te verkopen. Hopelijk kan ze volgend jaar toch weer haar studie oppakken. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here