Elizabeth's verhaal, Zuid Soedan

mei 2014:

Zomaar een meisje in Zuid-Soedan... 

Elizabeth is geboren in het vluchtelingenkamp Kakuma in Kenia. Toen zij 3 jaar oud was, is zij samen met haar moeder in Nairobi, de hoofdstad van Kenia gaan wonen. Haar moeder werkte hard om haar dochter naar school te kunnen sturen.

Toen Elizabeth 17 jaar was had zij haar basisschool af en wilde graag naar de middelbare school. Haar vader, die in zuid-Soedan woont, vertelde haar dat ze eerst thuis moet komen om haar eigen land te zien. Ze kwam met haar moeder aan in Rumbek, Zuid-Soedan, waar haar vader haar vertelde dat het tijd was om te trouwen. Hij had een man gevonden die 100 koeien wilde betalen. Elizabeth is een godsdienstig meisje, een “born again Christen” en ging naar haar pastor om hem te vragen haar te helpen terug naar school te mogen. De pastor liet zijn hele kerk bidden om hem te helpen de vader te overtuigen. 

Uiteindelijk met de hulp van de moeder, stond de vader Elizabeth toe om naar de middelbare school te gaan. Uiteindelijk na nog een hoop problemen mocht ze in Mapuordit, waar ook onze contactpersoon Father John werkt, naar school. Toen John haar en haar moeder op ging halen – hield haar oom haar tegen. Ze mocht de auto niet in, want hij had de 100 koeien nodig om zijn familie te laten eten. Uiteindelijk is John, die nog andere scholieren in de auto had, zonder Elizabeth en haar moeder, met de bagage weggereden.  Drie dagen later is ze alsnog aangekomen.

Momenteel verblijft ze met nog 17 meisjes in hutten van modder vlak bij de middelbare school. Er wordt door de ter plaatse aanwezige zusters hard gewerkt om hun levensomstandigheden te verbeteren.  

 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here