Sommige meisjes raken je...

September 2014:

Emebet is een jonge Ethiopische vrouw met een zeer bewogen leven. Als meisje van drie heeft haar moeder haar laten vallen in het vuur waardoor haar ene been dusdanig misvormd is, dat zij op krukken moet lopen. Toen ze twaalf was, overleed haar vader en toen ze veertien was haar moeder. Haar broer studeerde toen al in de grote stad. Emebet woont 3 jaar alleen in de éénkamer woning die haar ouders achterlaten en wanneer zij de middelbare school afrond, vragen de broeders van haar school of wij haar kunnen helpen met een vervolgopleiding. Trouw schrijft ze ons met grote regelmaat over de gebeurtenissen op haar verpleegstersopleiding. Door haar slechte been mag ze aan een aantal dingen niet mee doen, dit doet haar veel verdriet.

In 2012 studeert zij af en komt te werken in een tuberculose kliniek in de hoofdstad Addis Abeba. Tijdens een bezoek in het najaar van 2012 ontmoeten we Emebet en haar broer. Elly Brooijmans-Akkermans, moeder van één van de bestuursleden, wordt diep geraakt door dit meisje - deze jonge vrouw en sluit haar in haar hart. Elly geeft sindsdien Emebet dat steuntje in de rug wat normaliter haar moeder haar zou hebben gegeven. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here