Abenezer nieuw in het universiteitsstudentenfonds

Juni 2015:

Abenezer is 19 jaar oud en woont met haar broertje (13),  zus (18) en moeder in Nazareth, Ethiopië. Haar moeder heeft aids en dit maakt het leven voor Abenezer moeilijk. Tot voor kort was zij een topstudente, maar nu ... gaat ze soms niet naar school omdat ze  haar moeder moet helpen en om wat geld te verdienen om het gezin te laten overleven. Haar vader is overleden toen zij 2 jaar oud was.

Als haar moeder zich slecht voelt, neemt Abenezer haar werk (koken en kleren wassen bij verschillende families) over. Soms wil ze stoppen met school omdat de situatie thuis leren steeds vaker onmogelijk maakt, maar dan beseft ze dat de enige manier om verbetering te brengen in haar situatie naar school gaan is. Zeker voor een intelligente jonge vrouw als Abenezer. Wij gaan haar helpen haar doel te bereiken. Het liefst zou ze arts worden en medicijnen studeren, het is niet zeker of dit gaat lukken door de problemen in het afgelopen jaar. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here