Bazezew is klaar met zijn studie water- en milieukunde

Juli 2015:

Bazezew komt uit Gambella, dit ligt in west-Ethiopie tegen de grens van zuid-Soedan. In dit gebied is veel onrust, door strijders uit Zuid-Soedan de regelmatig de grens over komen. Het is een heel warm maar wel vruchtbaar, de mensen zijn echter zeer arm en de meeste jongeren komen niet verder dan de basisschool. Bazezew werd opgemerkt door missionaris Tesfaye, hij zat vaak zijn huiswerk te maken onder de lampen bij de missiepost. 's-Avonds om 6 uur is het donker - en van huiswerkmaken komt dan niets. 

Vier jaar geleden vroeg Father Tesfaye ons om hulp. Bazezew was naar de universiteit gegaan in Arba Minch - 1300 km van zijn thuis - drie dagen met de bus vanwege de slechte weg. In Ethiopie kun je niet zelf kiezen waar je gaat studeren, dit wordt door de overheid bepaald. De overheid bepaalt ook welke studie je mag gaan volgen, je kunt wel 3 voorkeursstudies opgeven, hoe beter je resultaten hoe groter de kans dat je de studie van je keuze kunt volgen.

Bazezew heeft met onze hulp Water- en Milieukunde gestudeerd, hiermee kan hij zeker in zijn geboortestreek Gambelle aan de slag.

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here