Keurmerk Erkend Goed Doel

Juni 2016:

In het goede doelen land heerste al enige tijd veel onduidelijkheid over de diverse keurmerken. Het CBF-keurmerk is het meest bekende maar te kostbaar voor kleine organisaties zoals Kune Zuva. Dit was voor ons reden om af te zien van het goedkeuringstraject. In 2014 kregen wij gratis het keurmerk "Goed Besteed" aangeboden en hebben dit 1 jaar lang gevoerd.

Recentelijk is een nieuwe erkenningsregeling van start gegaan die door het CBF wordt gecoordineerd. Ook voor kleine organisaties is deze betaalbaar (100 Euro per jaar, we zouden dit liever aan de doelstelling besteden maar juist grotere sponsoren vinden een keurmerk belangrijk). Wij zijn als Kune Zuva 1 van de eerste organisaties die zich "erkend goed doel" mag noemen.

De nieuwe erkenningsregeling zorgt ervoor dat er een eenduidige en door de sector breed gedragen erkenning ontstaat. Donateurs en andere belanghebbenden weten daardoor zeker dat erkende organisaties aan heldere spelregels voldoen, weten wat ze willen bereiken en daar open en begrijpelijk over communiceren. Bovendien versterken de toetsing en het toezicht door het CBF het maatschappelijk vertrouwen in de sector als geheel.

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here