Bezoek aan "Anuak-meiden in opleiding"

Juni 2016:

De Nederlandse Anne Bolsius is met haar partner voor enige tijd (jaar? jaren?) naar Gambella, Ethiopië vertrokken. Zij vond onze website en heeft aangeboden "onze meiden" te interviewen. Dat viel nog niet mee. Niet alleen de taal (hiervoor was een tolk aanwezig) maar ook de cultuur en de beperkte kennis over wat er in de wereld te koop is, gaven weinig diepgang. Ethiopiers zijn geneigd het antwoord te geven wat wenselijk is. 

Hier dan het interview:

Ogato komt uit Akwaya Jok en ze is derde en tevens laatste jaars van een verpleegstersopleiding. Haar punten zijn erg goed en in augustus 2016 hoopt ze haar studie af te ronden. Zij vindt de opleiding leuk omdat ze graag anderen wilt helpen. Na school wil ze graag als verpleegster in het medische zorgcentrum in haar dorp werken zodat ze haar ouders, familie en ook de andere dingen in haar dorp kan helpen.

Ajeny komt huit het dorp Pimkyo en is tweede jaars. Zij vindt de opleiding tot verpleegster erg leuk maar ook moeilijk. Na school wil ze graag in het medische centrum in haar dorp werken, liefst om mensen te helpen die geen geld hebben om te betalen voor medische zorg.

Abang komt uit Akwaya Jok en is tweede jaars. De opleiding tot verpleegster is leuk en gaat haar goed af. Na haar opleiding wil ook zij graag terug naar haar dorp om haar ouders te helpen maar ook moeders met kinderen die ziek zijn.

Awane komt uit Abol, zij is eerste jaars en hoopt onderwijzeres te worden. De opleiding duurt 3 jaar. Ze vindt het nog niet moeilijk, haar favoriete vakken zijn scheikunde en Engels. Als ze haar diploma haalt, kan ze klas 1 t/m klas 8 les geven (groep 3 t/m onderbouw middelbare school). Ze hoopt straks les te mogen geven op het schooltje in haar dorp.

Manyot komt uit Nikow, zij is eerste jaars. De opleiding tot verpleegster is erg leuk maar ook erg moeilijk voor haar. Dit jaar leert ze veel over het menselijk lichaam en dat is erg interessant.  Na school zou ze het liefst in het lokale medische centrum werken om zowel haar ouders als de mensen in het dorp te helpen.

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here