Melishew heeft haar graad in informatica

Juli 2016:

Sinds 2014 steunen wij Melishew, een 23 jarige Ethiopische vrouw.  Toen zij 5 jaar oud was, vroeg haar tante aan haar vader en moeder of zij niet in de hoofdstad wilde komen wonen, juist omdat haar eigen (volwassen) dochter ziekelijk was door TB en haar man haar al eerder had verlaten. Toen Melishew 10 jaar oud was, overleed haar nicht. Ze hoorde toen pas dat haar tante niet haar moeder was, twee jaar later werd haar moeder ernstig ziek. Zij wilde haar graag opzoeken, maar kwam te laat. Omdat haar ouders op het platteland wonen in een omgeving waar verder niets is, heeft ze zelfs geen foto van haar moeder, dit doet haar veel verdriet. Haar tante is altijd als een moeder voor haar geweest en doordat ze in de hoofdstad woont, zijn de kansen op goed onderwijs veel groter. Haar tante werkte haar hele leven als machinebediende in een fabriek tegen een hongerloontje. Maar dat hield haar niet tegen om zoveel mogelijk mensen te helpen.

Graag had Melishew arts geworden maar daar moet je echt een top-studente voor zijn. De overheid bepaald de studie die jij mag doen. Melishew moest van de overheid informatica gaan doen op een plek waar geen internet is en ze nauwelijk toegang had tot computers. Vorig jaar hebben wij met de hulp van Rotary Steenbergen een tweedehands laptop gekocht. Hierdoor is zij met top-resultaten nu geslaagd. Trots op Melishew! 

Kort geleden is haar zusje ook bij haar tante in de hoofdstad komen wonen, dit meisje was 2 jaar oud toen haar moeder overleed. Melishew is heel gelukkig dat ze haar zusje op weg kan helpen in de grote wereld en dat deze ook een kans heeft op goed onderwijs.

Het laatste nieuws is dat Melishew een aanstelling heeft gekregen op de Universiteit van Jimma als assistent-docent Informatica. Project geslaagd!

 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here