Motivatie-bespreking nieuwe studenten

Augustus 2017:

Het universitaire jaar begint in Kenia komende maand. Deze week vond een motivatie-gesprek plaats voordat twee nieuwe studenten naar de universiteit vertrekken. John, de meest linkse, en Jane, in het midden (de oude man is haar begeleider) gaan komende maand van start. Agnes (rechtse gepensioneerde onderwijzeres) is onze contactpersoon ter plaatse en zij begeleid lokale weeskinderen en kinderen uit moeilijke gezinssituaties tijdens hun lagere en middelbare school. Jane en John heeft zij al jaren onder haar hoede en nu ze de middelbare school succesvol hebben afgerond, nemen wij vanuit Kune Zuva het financiële stuk van deze studenten over. Tweede van rechts is Jennifer, ook zij is destijds door Agnes begeleid, halverwege de middelbare school zijn wij haar gaan ondersteunen. Momenteel zit zij in het laatste jaar van de universiteit en wij zetten haar in om niet alleen meisjes uit haar thuisbasis maar ook scholieren uit andere delen van Kenia te motiveren en ons verder onafhankelijk te informeren en te adviseren. Jennifer is van een verlegen onzekere scholiere uitgegroeid tot een vrouw van de wereld die zeker ook voor Kune Zuva van grote waarde is.

 

Normaliter heeft Agnes jaarlijks een bespreking met alle scholieren die zij steunt, zij verwacht dat deze dan met hun volwassen begeleider bij haar langs komen en dan wordt naast het belang van onderwijs ook alle andere mogelijke dingen besproken. Deze bespreking vindt in  januari plaats omdat dan het nieuwe schooljaar in Kenia aanvangt. Echter dit jaar zijn er twee scholieren die zo goed hebben gepresteerd op de middelbare school dat ze een beurs krijgen om door te studeren. Aangezien de universiteiten niet in januari maar pas in september beginnen, is besloten nu een bijeenkomst te organiseren waarin zij worden voorbereid op hun nieuwe studentenleven. We proberen in overleg met onze Keniaanse contactpersonen hier een nieuwe, hanteerbare structuur in op te zetten om zo tijdig te kunnen bijsturen of ingrijpen, Jennifer, onze eerste universiteitsstudente speelt in deze nieuwe aanpak een belangrijke rol. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here