Eerste Keniaanse studente studeert af!

December 2017:

Eindelijk is het dan zover, afstuderen. Het was nog even heel spannend want, door de verkiezingen en de herverkiezingen, heeft het land economisch maandenlang plat gelegen en waren de scholen uit veiligheidsoverwegingen een aantal weken gesloten. De cermoniële afstudeerdatum was tot het laatste moment onduidelijk, de chaos in het land die ieder moment om zou kunnen slaan in "oorlog" heeft het land lamgelegd. Even was er spraken dat het afstuderen pas in juni zou kunnen plaatsvinden maar uiteindelijk. Uiteindelijk lijkt de rust weder te keren. 

Jeniffer (23) ontmoeten we in 2010 als ze weer eens van school weggestuurd is, omdat ze het schoolgeld niet kan betalen. Nadat haar moeder overlijdt, wordt ze in het gezin van haar broer opgenomen. Echter zonder door zijn vrouw te worden geaccepteerd. Een moeilijke jeugd is het gevolg. Met onze steun is ze fanatiek aan de gang gegaan om een beter leven voor zichzelf te creëren en ze studeerde zojuist af als medisch laborante aan de Kenyatta Hogeschool. De afgelopen jaren heeft zij naast haar studie een grote inzet en enthousiasme getoond om de weeskinderen en scholieren uit kwetsbare gezinssituaties binnen het Kune Zuva programma te motiveren en te begeleiden.

Zij adviseert en inspireert ons met haar ideeën hoe scholieren en studentes te selecteren, te motiveren en door ze persoonlijk te begeleiden.

 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here