Verhuizen naar een vluchtelingenkamp om naar school te kunnen?

Februari 2019:

Vicky (17) en Eliza (15) woonden tot voor kort met hun broertje (met "waterhoofd") en moeder die een oog mist, in Rumbek, Zuid-Soedan. De meisjes willen heel graag de middelbare school afronden en geen honger meer lijden. Daarom hebben zij hulp gezocht om vanuit Rumbek naar het vluchtelingenkamp Kakuma in Kenia te verhuizen. Onze hulp is ingeroepen om daar naar kostschool te gaan zodat ze ook zeker zijn van eten. 

Wij hebben via onze contacten in Kenia een broeder gevonden, die daar woont en werkt. Hij heeft contact met de meisjes opgenomen, samen met hen de benodigde zaken aangeschaft zoals een matras en een schooluniform en het schoolgeld betaald. Hij heeft ons beloofd om regelmatig met de meisjes samen te zitten en zaken op te volgen.

De efficientie van deze broeder tot nu toch is fantastisch. Wij zijn blij dat we deze eigenzinnige dames kunnen helpen hun toekomst in eigen hand te nemen. Wel blijkt het schoolgeld wat hoger uit te vallen dan verwacht, omdat deze meisjes geen Keniaans paspoort hebben en blijkbaar de Keniaanse regering alleen voor de keniaanse studentes een stukje subsidieert. Op de foto de meisjes samen met de nieuwe contactpersoon ter plaatse. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here