Toiletten voor Ethiopische kleuterschool

Maart 2019:

Sinds 2004 helpen wij jonge vrouwen met een officiele Montessori opleiding tot kleuterleidster. In de begin jaren deden zij daarna ervaring op in de door ons ondersteunde kleuterscholen in Turmi en Dimeka. Op deze wijze zorgden wij, op deze zeer afgelegen plaatsen, voor gekwalificeerde onderwijzeressen. Zij konden daar onder de juiste begeleiding de nodige ervaring opdoen.

Eén van de onderwijzeressen is een paar jaar geleden haar eigen Montesori school in een arm plattelandsgebied in het bergdorp Chencha gestart. Chencha ligt in zuiderlijk Ethiopië op circa 3000 meter boven zeeniveau, waardoor het in de regentijd heel koud en nat is. 

De school heeft een tekort aan van alles: er is geen veilig toilet, geen leidingwater, geen verwarming, geen matjes voor de kinderen om op te zitten en geen speelmaterialen. De kinderen zitten op de koude houten vloer in hun jasjes of truien op een stuk plastic. Het toilet was tot zeer recent heel gevaarlijk. Als de kinderen een misstap deden, vielen ze 1,5 meter naar beneden. Maar het schooltje heeft twee hele gedreven onderwijzeressen die dagelijks meer dan 100 kinderen de beginselen van onderwijs bijbrengen door middel van de Montesori methode. De kinderen hebben het dan ook zichtbaar naar hun zin op dit schooltje.

Het meest urgente was voor ons het toilet, dit is recent met onze ondersteuning gebouwd.Ook is de school met onze hulp opgeknapt met voor zitkleden, gordijnen voor de ramen en om de twee klaslokalen "fysiek" van elkaar te scheiden en speelmateriaal.

pP termijn hopen we nog fondsen te vinden voor buitenspeelmateriaal. De schommels en glijbaan zijn in zeer slechte staat en moeten dringend worden vervangen. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here