Gastlessen op Gymnasium Juvenaat

 September 2019:

Gymnasium Juvenaat in Bergen op Zoom heeft dit jaar voor de tweede keer geld in gezameld om te bouwen aan de school in Zuid Soedan. Begin september is Fr. Boniface Insenge een week in Nederland en wat is er dan leuker om de leerlingen zelf te bedanken.

De Keniaanse Fr. Boniface werkt als missionaris in Zuid Soedan, een pittige opdracht en dat wil hij graag aan de leerlingen van het Juvenaat uitleggen. Twee dagen lang is hij aanwezig om gastlessen te geven en vragen te beantwoorden. Zelfs de rumoerigste klassen zijn onder de indruk, luisteren en stellen allerlei vragen.  De lessen waar hij bij aanschuift zijn Engels en maatschappijleer, volgens de betreffende leraren een groot succes. 

 

Juvenaat vermeldt zelf op hun Facebookpagina over dit bezoek:

Bijzonder bezoek
Het gebeurt niet vaak dat we na een sociale actie persoonlijk bericht krijgen van ‘het goede doel’ – en het gebeurt al helemaal niet vaak dat dat goede doel ook een gezicht voor ons krijgt. Nu wel!
De afgelopen dagen was Boniface Muema Isenge bij ons op school – voor een bijzonder bezoek. Vanuit Zuid-Soedan was hij hierheen gekomen om te vertellen én te laten zien hoe de opbrengsten van onze twee acties voor stichting Kune Zuva (2016 en 2019) zijn gebruikt om een basisschool in Thon Aduel op te zetten.
Een mooi verhaal: hoe iets simpels als een klaslokaal een gemeenschap kan verbinden - en hoe een school vervolgens gemeenschappen onderling weer dichter bij elkaar kan brengen, in een regio die nog steeds te maken heeft met veel spanningen.
De vele foto’s en video’s van onze ‘zusterschool’ maakten de realiteit én de vooruitgang in Thon Aduel zichtbaar voor leerlingen en medewerkers. En Boniface? Die kan het Juvenaat met onze groepsfoto nu een gezicht geven voor iedereen ter plaatse!  "

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here