Jitenge Maskers voor Malawi

April 2020:

De huidige corona-crisis begint ook op het Afrikaanse continent een steeds groter probleem te worden. Samen met onze contactpersonen in Malawi zijn we bezig met het produceren van zelfgemaakte maskers. Het is in dit land immers onmogelijk om aan de populatie te vragen om 3 á 4 weken binnen te blijven, aangezien dit verhongering tot gevolg zal hebben. En door de zeer beperkte watervoorziening is het veelvuldig handenwassen ook geen werkbare optie.

Gezien de meeste inwoners de normale N-95 maskers niet kunnen veroorloven, zijn de ‘Jitenge Maskers’ een oplossing. Doordat ze met heet water kunnen worden gewassen, kunnen ze worden hergebruikt. Voor 1 euro kunnen er 10 ‘Jitenge maskers’ worden gemaakt. Voor een zeer klein bedrag kunt u dus een grote bijdrage leveren aan de volksgezondheid in dit land, waarin een landelijke epidemie nauwelijks kan worden opgevangen door de gezondheidszorg. In tussentijd hebben wij van de diverse Kune Zuva - fans 155 Euro mogen ontvangen, goed voor 1550 maskers, waarvoor dank. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here