Vrouwenbesnijdenis uitbannen?

Juli 2020:

Je bent 13 (Pendo) of 14 (Ruth), besneden, uitgehuwelijkt en daardoor ga je ook niet meer naar school. Het leven van veel Maasai meisjes in Kenia en Tanzania bestaat daarna uit zoveel mogelijk kinderen baren. Dat er andere mogelijkheden in het leven zijn, gaat vaak hun begrip te boven. Esther (middelste op de foto) is een rolmodel en vraagbaak voor veel van deze meisjes. Zij stimuleert ze om hun school af te maken voordat ze gaan trouwen. Zij bezoekt scholen, gezinnen en traditionele leiders om te vertellen over de gezondheidsproblemen door besnijdenis, over de beperkingen als meisjes hun middelbare school niet kunnen afmaken, over het waarom niet besnijden en hoe de rituelen om te vormen. 

 

Voor sommige meisjes is Esther juist op tijd. Ondanks dat besnijdenis door de wet is verboden, vinden deze traditionele rituelen nog volop plaats. Elk meisje dat Esther kan inspireren om na te denken over dit ritueel, iedere traditioneel leider die zij nieuwe inzichten kan geven, betekent een boel minder leed bij deze kinderen. 

 

Esther doet dit allemaal op eigen initiatief, hoewel het moeilijk is om de eindjes aan elkaar te knopen, gelooft zij zeer in haar uiteindelijke doel: stop vrouwenbesnijdenis, de wet heeft zij al aan haar kant. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here