Ethiopische Elsa geslaagd!

Januari 2021:

Elsa Abi is geslaagd voor haar studie "communicatie en journalistiek", graag had ze een opleiding "social work" gedaan maar in Ethiopië bepaalt de overheid welke studie je mag doen op basis van je voorkeuren en score op het nationaal examen van de middelbare school. Hoe beter die score, hoe groter de kans dat je voorkeursstudie mag gaan doen.

 

In 2017 maken we kennis met de Ethiopische Elsa, zij is dan 19 en groeit samen met haar kleine broertje op in armoede bij haar moeder. Haar vader verlaat het gezin Ethiopië om ergens anders als bewaker te gaan werken. Vanuit een broederorde wordt zij geholpen haar middelbare school met succes te doorlopen. Haar moeder heeft als enige inkomsten het wassen van kleding van anderen in de omgeving. Daardoor krijgt Elsa de mogelijkheid om in het weeshuis van de school te verblijven, met vrije toegang tot onderwijs. Deze ondersteuning houdt echter op als zij de middelbare school afronden. Daar komt de rol van onze stichting in beeld. Ieder jaar worden wij gevraagd enkele van deze meisjes in ons studiefonds op te nemen. 

Elsa is geen super studente, vooral geschiedenis vindt ze bere interessant. Maar wiskunde daar moet je haar niet voor vragen. Ze is heel sociaal en mensgericht en hoopt uiteindelijk ook andere mensen vooruit te helpen in het leven. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here