Tanzaniaanse Theresia kan veilig naar school

Februari 2022:

Theresia komt uit het gebied rond Arusha, Tanzania. Ze is 14 jaar oud en woont samen met haar zusje Clara bij haar moeder die, na 5 jaar bedelen op straat, nu overleefd door de verkoop van een paar groenten. Haar vader mishandelt hen en heeft de kinderen niet erkent, hij maakt veel ruzie en is erg agressief. HIj heeft in zijn agressie twee vingers van haar moeders hand afgesneden. Hierdoor is haar moeder arbeidsongeschikt. Dit is de reden dat Theresia droomt om advocaat te worden. Juist om mensen zoals haar moeder bij te kunnen staan. 

Theresia haar moeder is niet in staat haar kinderen naar school te laten gaan, ze is nauwelijks in staat om samen te overleven. In het verleden kregen ze hulp van een man uit USA, deze is echter aan Covid overleden waardoor de kinderen ineens weer thuis zaten. Voor Theresia is dit niet veilig, haar vader mag dan ook niet weten waar zij naar school gaat of tijdens de vakanties verblijft.

Theresia is een goede studente en is super blij dat er toch weer een middelbare school voor haar is gevonden en dat zij daar nu de komende 6 jaar heen kan. De hulp van Esther van Every Child Counts (ECC) is bij dit soort zaken cruciaal. En haar moeder heeft nu een mond minder te voeden. 

 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here