Keniaanse Gabriella zonder zorgen naar school

Februari 2023:

De 13-jarige Gabriella woont in het zuiden van Kenia samen met haar moeder en broertje van 8. Gabriella heeft net met goed gevolg de basisschool afgerond.

Engels is haar favoriete vak en toen we vroegen wat ze later wilde worden, zei ze NON. Die hadden we nog niet eerder gehoord.  De plaats waar Gabriella woont, op het platteland, is verstoken van veel. In de droge tijd is er nauweljiks eten en de afgelopen jaren heeft het ook bijna niet geregend. Het leven is zwaar, maar ze zien wel dat de nonnen altijd genoeg te eten hebben, misschien is dat de drijfsfeer om een dergelijk beroep te adoreren. 

 

De komende 4 jaar zullen wij haar ondersteunen om naar de middelbare school te gaan, doordat ze op kostschool gaat, is er voor haar moeder een mond minder te voeden en krijgt zij eten op school, een win-win situatie. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here