Tanzaniaanse Evaline eindelijk naar school

Mei 2023:

Evaline is bijna 8 jaar als we haar in januari ontmoeten. Haar ouders zijn overleden en een stiefmoeder 'zorgt' sinds een jaar voor haar. Het dorpshoofd van dit Masai dorpje in Tanzania contacteerde onze contactpersoon omdat hij zich zorgen maakt. Het meisje wordt hele dagen aan het werk gezet. De stiefmoeder heeft haar liever thuis aan het werk dan dat ze naar school gaat. Verder krijgt ze nauwelijks te eten en ook zichzelf wassen is tijdsverspilling. Net na kerst kregen wij de vraag of we konden helpen, naarstig zijn wij op zoek gegaan naar een sponsor en die hebben wij gelukkig gevonden. Omdat onderwijs een recht is, kon met behulp van de overheid Evaline worden meegenomen.

Fris gewassen met nieuwe kleren is ze in januari nnaar een kostschool gegaan, daar mag ze kind zijn en leren lezen en schrijven. Ze pikt het snel op, ondanks dat de lessen niet in haar moedertaal zijn. En met ouderdag, komen gewoon haar opvangzusjes de plek van haar familie in nemen.

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here