Oegandese Sarah overtreft alle verwachtingen

Mei 2023:

Eind 2021 krijgen wij een noodkreet uit Oeganda. Sarah Yesho is dan 21 jaar. In 2006 overlijdt haar vader en blijft haar moeder achter met twee zoons en Sarah. 

Als de vader overlijdt, zit Sarah in de eerste klas van de lagere school, haar oudste broer in de 3de  en haar jongste broer was net 3 maanden oud. Om te overleven verhuist moeder Betty naar Mbale waar zij meer kans ziet tweedehands kleding te verkopen.  Op deze manier zorgt ze dat haar kinderen naar school kunnen. Sarah doet het erg goed en doorloopt de middelbare school met hele goede cijfers, waardoor ze toegang krijgt tot een studie rechten aan de universiteit. Als ze bij ons aanklopt is ze juist klaar met het eerste jaar van de vierjarige opleiding Rechten. De financiële spagaat waar haar moeder in zit, maar Sarah erg onzeker of ze deze studie wel ooit af kan maken. De kosten zijn ongeveer 1200 USD per jaar. 

Aangezien wij de afspraak hebben binnen Kune Zuva dat de maximale bijdrage per student 500 Euro is, wordt afgesproken dat dit beschikbaar is zolang het overige deel lokaal wordt bijgedragen.

 

Zojuist heeft ze weer een prijs gewonnen waarbij 75 Euro is toegekent. Zij heeft deze direct terug gegeven aan de Universiteit als onderdeel van haar studiekosten. Tot nu toe heeft zij 3x een prijs gewonnen. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here