Noodhulp

Noodhulp

Door de jaren heen zijn er diverse noodkreten gekomen om voedselhulp tijdens hongersnood door droogte. Onze kleine stichting is niet ingesteld op dit soort aanvragen. Echter soms gaat het om een korte overbrugging totdat er een andere oplossing is gevonden door onze contactpersoon.

Voor het laatst eind 2022. In zowel Ethiopië als Kenia is door aanhoudende droogte de oogst verdroogd. Wij hebben zowel zaden als voedsel (bonen) kunnen verstrekken aan onze contactpersoon in Borana Ethiopië als in Makeuni County Kenia. Daar kwam de mais mooi op, 2 weken met redelijk wat regen en toen verdroogde alles weer. De verdroogde plantjes worden geplukt om op te eten. Hopelijk redden ze het tot de overheid wat hulp verstrekt. 

Eerder in oktober 2013: de situatie aan de grens tussen Ethiopië en Kenia wordt steeds moeilijker. De Dassanech trekken steeds verder Kenia in om zoek naar voedsel voor mens en dier. De spanning tussen de Turkana en de Dassanech neemt met de dag toe. De Keniaanse regering voelt zich niet verantwoordelijk en de Ethiopische regering heeft geen interesse in het uiterste zuiden van haar land. Onze contactpersoon roept om hulp in de hoop dat dit de gemoederen kan temperen.

Maar ook in 2011 gaat het mis in de hoorn van Afrika, meer dan 20 maanden zonder regen. Zowel in Borana, Ethiopië (maïs en zaden) als in Turkana Kenia (maïs) komt een zeer urgente roep om hulp. Met onze beperkte middelen weten we toch de nodige mensen de hongersnood door te helpen.

Zo ook in 2005, bij de Hamar in zuid-Ethiopië slaat de droogte hard toe. Uiteindelijk investeren wij in aangepaste zaden die bij vrijwel geen regen toch opbrengst geven.

 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here