Scholierenfonds, Zuid-Soedan

Na jaren in Ethiopie te hebben gewerkt, zijn twee van onze belangrijkste contactpersonen verhuist naar Zuid-Soedan, om daar een poging tot wederopbouw te doen. Een land wat nog steeds in grote crisis verkeert en waar het leven erg moeilijk is. 

Naast een jongensschool, waar John verantwoordelijk voor is, zijn er ook meisjes die naar school gaan. De kansen voor meisjes zijn erg klein juist omdat de waarde van onderwijs niet wordt gezien. Meisjes zijn er om te ruilen tegen vee, meer vee betekent eten en rijkdom. 

Begin 2014 krijgen we van John de vraag of we Elizabeth kunnen sponsoren met haar middelbare school opleiding. Zij  is geboren in een vluchtenlingenkamp in Kenia, heeft in Nairobi haar lagere school afgerond en dacht naar Zuid-Soedan te reizen om haar vader te ontmoeten. Uiteindelijk bleek dat ze een man voor haar hadden gevonden, het is niet eenvoudig geweest haar te helpen om naar school te gaan. In januari 2015 is haar situatie compleet veranderd. Zij is alsnog uitgehuwelijkt en gaat naar een andere school. Onze hulp voor Elizabeth houdt hier op omdat wij haar op haar nieuwe school niet verder kunnen begeleiden.

 

In 2018 zijn Elize, haar zus Vicky en haar moeder en broertjes uit Zuid Soedan naar het vluchtelingenkamp in Kakuma Kenia gevlucht. Op zoek naar een toekomst met normaal onderwijs. De meisjes hebben zich aangemeld voor een middelbare kostschool, zodat ze verzekerd zijn van voedsel terwijl ze naar school gaan. Dit kan natuurlijk alleen met hulp van buitenaf, wij springen bij. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here