Scholierenfonds, Zuid-Soedan

Scholierenfonds, Zuid-Soedan

Na jaren in Ethiopie te hebben gewerkt, is een van onze belangrijkste contactpersonen verhuist naar Zuid-Soedan. Een land wat nog steeds in grote crisis verkeert en waar het leven erg moeilijk is. 

Naast een jongensschool, waar John verantwoordelijk voor is, zijn er ook meisjes die naar school gaan. De kansen voor meisjes zijn erg klein juist omdat de waarde van onderwijs niet wordt gezien. Meisjes zijn er om te ruilen tegen vee, meer vee betekent eten en rijkdom. 

Begin 2014 krijgen we van John de vraag of we Elizabeth kunnen sponsoren met haar middelbare school opleiding. Zij  is geboren in een vluchtenlingenkamp in Kenia, heeft in Nairobi haar lagere school afgerond en dacht naar Zuid-Soedan te reizen om haar vader te ontmoeten. Uiteindelijk bleek dat ze een man voor haar hadden gevonden, het is niet eenvoudig geweest haar te helpen om naar school te gaan. In januari 2015 is haar situatie compleet veranderd. Zij is alsnog uitgehuwelijkt en gaat naar een andere school. Onze hulp voor Elizabeth houdt hier op omdat wij haar op haar nieuwe school niet verder kunnen begeleiden.

Momenteel steunen wij twee meisjes met hun middelbare schoolopleiding in Zuid-Soedan. Mary en Helena zitten beiden in Loretta op school, de beste meisjesschool van Zuid-Soedan gerund door nonnen. Mary steunen wij in 2016 voor het derde jaar, Helena werd door haar familie gesteund echter sinds zij recentelijk zijn overvallen en hun huisje compleet is leeggehaald, is onze steun noodzakelijk..

Contact

Kunezuva Facbook

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here