Opleidingen, Tsintsabis, Namibië

Opleidingen, Tsintsabis, Namibië

Over de jaren heeft Kune Zuva geinvesteert in opleidingen in Tsintsabis - Namibië. In dit dorp leven voornamelijk bosjesmannen, een achtergestelde groep in de Namibische samenleving. Kune Zuva heeft in het verleden in diverse opleidingen geinvesteerd, variërend van culturele gids, computervaardigheden, tot catering tot het ontvangen van gasten. Maar ook een opleiding tot gids waarbij vrijwel alle planten en dieren worden besproken. 

In Tsintsabis, Namibië zijn we destijds begonnen met het steunen van een "community base Tourism" project onder de naam Treesleeper, uitgevoerd door de Nederlander Stasja Koot. Tijdens dit project is duidelijk geworden dat juist opleiding voor de diverse lokale mensen noodzakelijk is om dergelijke projecten te doen slagen en om de positie van de Bosjesmannen te verbeteren.

Naast directe steun aan middelbare scholieren, heeft bijvoorbeeld Moses de mogelijkheid gekregen zijn rijbewijs te halen, wat met het toenemende toerisme een pre is. Petrus is zijn eigen zaakje begonnen en plakt nu banden, zowel fiets-, brommer- als autobanden. Verder heeft George een professionele opleiding in catering in Windhoek gevolgd. Hebben Elizabeth, Sola en Ita een cursus glaskralen maken gevolgd en zijn er diverse andere cursussen georganiseerd.

Ook zijn er voor een grote groep leerlingen van de lagere school uniformen aangeschaft zodat zij zich niet hoeven te schamen voor het gebrek aan kleding. 

Sinds 2012 investeren wij niet meer actief in Tsintsabis, Namibië.

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here