Opleidingen, Tsintsabis, Namibië

Opleidingen, Tsintsabis, Namibië

Door de jaren heeft Kune Zuva geïnvesteerd in opleidingen in Tsintsabis - Namibië. In dit dorp leven voornamelijk bosjesmannen, een achtergestelde groep in de Namibische samenleving. Kune Zuva heeft in het verleden diverse opleidingen bekostigd, variërend van
culturele gids, computervaardigheden en catering, tot het ontvangen van gasten. Maar ook een opleiding tot natuurgids waarbij vrijwel alle planten en dieren worden besproken. Ook zijn er voor een grote groep leerlingen van de lagere school uniformen aangeschaft zodat zij zich niet hoeven te schamen voor het gebrek aan kleding. 


In Tsintsabis zijn we destijds begonnen met het steunen van een community base Tourism project onder de naam “Treesleeper”, uitgevoerd door de Nederlander Stasja Koot. Tijdens dit project is duidelijk geworden dat, naast directe steun aan middelbare scholieren, juist opleiding voor de diverse lokale mensen noodzakelijk is om dergelijke projecten te doen slagen en om de positie van de Bosjesmannen te verbeteren.


Zo heeft bijvoorbeeld Moses de mogelijkheid gekregen zijn rijbewijs te halen, wat met het toenemende toerisme een pre is en is Petrus zijn eigen zaakje begonnen in het plakken van banden, zowel fiets-, brommer- als autobanden. Verder heeft George een professionele
opleiding in catering in Windhoek gevolgd, hebben Elizabeth, Sola en Ita een cursus glaskralenmaken gevolgd en zijn er diverse andere cursussen georganiseerd.

Helaas verliep de samenwerking met de overheid niet altijd vlekkeloos, waardoor ook de opvolging van de verschillende projecten werd bemoeilijkt. Hierdoor is Kune Zuva sinds 2012 niet meer actief betrokken geweest in Tsintsabis, Namibië. Echter, recent hebben wij een aanvraag gekregen van een bosjesman uit Namibië om hem in zijn laatste jaren middelbare school te ondersteunen. In januari 2021 zal hierover een besluit genomen worden. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here