Armoede bracht Birtukan in een weeshuis

Mei 2016:

Birtukan is opgegroeid op het platteland in de omgeving van  Dire Dawa, Ethiopie in een groot gezin met 9 kinderen. Omdat ze een goede leerling was maar de afstand naar school te ver was en haar ouders het schoolgeld niet konden opbrengen, kreeg zij een plekje in een weeshuis. Hier werd zij beter begeleid en fatsoenlijk te eten. In de zomer gaat ze bij haar ouders op bezoek.

Zij kijkt positief terug op haar tijd in het weeshuis. De onvergetelijke momenten met de andere meisjes maar ook de moeilijke tijden die ze samen beleefden. 

In tussentijd is Birtukan 20 jaar oud en zit in het eerste jaar van de universiteit richting bedrijfskunde. De eerste maanden waren erg zwaar, financieel ontving ze geen enkele hulp, terwijl zij voor boeken, dictaten en kopien wel moet betalen. Vandaar een spoedaanvraag bij Kune Zuva. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here